Aardbevingsbestendiger nieuwbouw

Aardbevingbestendiger bouwen

Om aan onze regio te kunnen blijven bouwen en veilig, met plezier en vertrouwen in te kunnen blijven wonen dienen onze nieuw te bouwen huizen de aardbevingen weerbarstig te kunnen trotseren. Hiervoor zijn nieuwe bouwrichtlijnen opgesteld. Bouwbedrijf Kooi heeft bij onderstaande bouwprojecten voldaan aan de nieuwe aardbevingsbestendigere bouwrichtlijnen. 


Woning Alberdaweg 

De oude woning aan de Alberdaweg in Appingedam is in 2014 getroffen door blikseminslag, met brand als gevolg. De eigenaren zijn tot nieuwbouw overgegaan. 

De nieuwe woning is gebouwd volgens de nieuwste normen door bouwkundige voorzieningen te treffen ten behoeve van aardbevingsbestendigheid.
De woning bestaat voornamelijk uit houtskeletbouw, waar Bouwbedrijf Kooi een eigen fabriek voor heeft. De heipalen zijn extra lang. Er wordt goed naar de constructie gekeken, met name naar raak- en draagvlakken. De woning staat op een zware funderingsplaat om het zwaartepunt laag te houden en daarbovenop staat een lichte constructie, geheel van houtskeletbouw.


Paardewasch 

Aan de rand van de binnenstad van Appingedam bouwde Bouwbedrijf Kooi dit aardbevingsbestendiger appartementencomplex. Het maakte, als één van de eerste nieuwbouwprojecten, aanspraak op de nieuwbouwregeling aardbevingsbestendig bouwen van de NAM. Er zijn constructieve voorzieningen getroffen om het gebouw volgens de nieuwste normen (interim advies NAM en voorlopige NPR) beter bestand te laten zijn tegen toekomstige aardbevingen.Willem Alexanderlaan 

Ook aan de Willem Alexanderlaan in Appingedam wordt er gebouwd volgens de Nationale Praktijk Richtlijn (NPR) / ontwerprichtlijn NAM. De halfvrijstaande woningen in de Amsterdamse Schoolstijl hebben een versterkte fundatie met dikkere heipalen dan gebruikelijk. De woningen bestaan uit een betonnen constructie beneden en een lichte houtskeletbouw boven. De wanden en vloeren worden gekoppeld voor een betere stabiliteit van de woning. 


Brandweerkazerne Bierum

Aan de Spijksterweg te Bierum is in november 2015 in opdracht van de gemeente Delfzijl de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne.
De kazerne voldoet aan de nieuwste Arbo-eisen zoals een afzuigsysteem van uitlaatgassen en valt in de hoogste veiligheidsklasse.
Op het dak van de brandweerkazerne liggen 60 zonnepanelen. Dankzij deze panelen, een uitstekende isolatie en luchtdicht bouwen wordt het gebouw enkel verwarmd middels een warmtepomp. Een gasaansluiting voor de brandweerkazerne kon dus achterwege blijven.


Heeft u ook een nieuwbouwproject die u aardbevingsbestendiger wilt bouwen?
Neemt u gerust contact met ons op.
Contact