Zandeweer en Appingedam

Zandeweer Appingedam


Opdrachtgever: Centrum Veilig Wonen
Corporatie: De Delthe, Groninger Huis
Architect: Jongsma Dijkhuis
Plaats: Zandeweer, Appingedam


Bouwkundig versterken en verduurzamen
Eind 2015 hebben wij 10 versterkte woningen in Kantens (De Delthe) en Uithuizen (SUW) opgeleverd. Deze woningen zijn in opdracht van het Centrum Veilig Wonen als “pilot” bouwkundig versterkt en verduurzaamd. In het voorjaar van 2016 volgden 10 woningen in Woldendorp (Groninger Huis).

Daarna kregen wij schriftelijke opdracht voor een vervolgfase; het bouwkundig versterken en verduurzamen van 43 corporatiewoningen in opdracht van het CVW. Te weten: 9 woningen in Zandeweer (De Delthe) en 34 woningen aan de P. IJbemastraat in Appingedam (Groninger Huis).

De uitvoering van de 9 woningen aan de Albert van der Zielstraat in Zandeweer is gelijk na de bouwvak op maandag 28 augustus 2017 van start gegaan en is voor de kerst 2017 afgerond.

Lees ook het persbericht afronding Zandeweer

De uitvoering van de eerste fase twee onder 1 kap woningen aan de Pieter Ijbemastraat te Appingedam (woningcorporatie Groninger Huis) is ten tijde van de uitvoering van Zandeweer begonnen. Het bouwkundig versterken en verduurzamen van de 34 woningen in Appingedam is in november 2018 voltooid.